Posted on

A Sophos titkosítási megoldása (SafeGuard) „Bajnok” minősítést kapott

A Sophos SafeGuard dícséretet kapott megbízhatóságáért, megfizethetőségéért és fejlett képességeiért

Az IT biztonság és adatvédelem globális cége, az angliai Sophos bejelentette, hogy végpont-titkosítási megoldása, a Sophos SafeGuard „Bajnok” minősítést kapott a legutóbbi Info-Tech Research Group Endpoint Encryption Vendor Landscape (Végpont-titkosítási Forgalmazó Területi) jelentésében. A független jelentés nyolc vezető végpont-titkosítási forgalmazót vizsgált meg különböző termék kritérium alapján.A Sophos SafeGuard a munkaállomásokon, laptopokon és cserélhető médiákon védi az adatokat. A cég díjnyertes titkosítási és adatszivárgást megakadályozó (DLP) megoldásai megállítják az adatsértéseket és a megfelelőséget egyszerűbbé és gyorsabbá teszik. A jelentés szerint a Sophos „nagyfokúan alkalmas és teljeskörű terméket kínál a titkosítás területén”. A jelentésben továbbá megjegyzik, hogy „ a cég kitartóan növekszik a felvásárlásoknak köszönhetően, és megfizethető megoldásokat nyújt”, valamint saját „végpont-titkosítási megoldásuk a legalacsonyabb árral rendelkezik és más olyan megoldásokat is képes menedzselni illetve azokkal együttműködni, mint amilyen a Bitlocker”.

„A Végpont-titkosítási piac az általa védett adatoknak köszönhetően is folyamatosan fejlődik a mobil titkosítási képességek kibővítése által.” – mondta James Quin, az Info-Tech Research Group vezető kutatási tanácsadója. „A Sophos azért is érdemelte ki a Bajnok minősítést, mert képesek a dinamikus változásokra reagálni és iparági trendeket felállítani, ezen felül pedig a SafeGuard kitűnő értéket kínál.”

„A bizalmas adatokat meg kell védeni, és napjaink üzleti környezetében egyre több adat van mozgásban köszönhetően az egyre növekvő mobil munkaerőnek, így a titkosítás mindenek felett áll.” – mondta Matthias Pankert, a Sophos Mobil Adatvédelmi termékmenedzsment alelnöke. „A titkosítás a továbbiakban már nem lehet reakciós válasz, mivel a cégek nem engedhetik meg maguknak az adatszivárgást. Ha ehhez még hozzátesszük a felhőben található adatok komplexitását, akkor ezeknek a vállalatoknak gyorsan kell reagálniuk és könnyedén kell tudni megvédeni adataikat, és emiatt fordulnak a Sophos SafeGuard megoldáshoz.”

Az Info-Tech Research Group Vendor Landscape jelentése elismeri a technológiai piacon található kiváló forgalmazókat. A forgalmazókat ajánlataik erőteljessége és nagyvállalati stratégiájuk alapján méri fel, tisztelettel adózva a kivételes forgalmazók hozzájárulásának egy adott kategóriában. A forgalmazók életképességének, stratégiájának, elérhetőségének és csatornáinak felmérésén kívül a jelentés a termékeket a képességeik, az elérhetőségük, a használhatóságuk és felépítésük alapján is megvizsgálja, valamint kiemeli a kivételes iparági hozzájárulásukat is. A „Champion”, azaz „Bajnok” megjelölés a jelentés legmagasabb szintű elismerése, és csak olyan forgalmazók számára tartják fent, amelyek a legmagasabb pontszámot érik el a legtöbb megvizsgált kategóriában és szempont alapján; amelyek kiváló értéket nyújtanak, erőteljes piaci jelenléttel rendelkeznek, az iparág trend-diktátorai, és megfelelő megoldásokat kínálnak a kis és középvállalkozások számára.

Vásárlás: Sophos vásárlás
Forrás: tmsi