Posted on

Új WinRAR 7.01 verzió: Javítások és Fejlesztések

A népszerű fájlkezelő és tömörítő program, a WinRAR, nemrégiben kiadta a 7.01 végleges verzióját, amely számos hibajavítást és kisebb fejlesztést tartalmaz. Ez a verzió a felhasználói élmény javítását célozza meg, különös tekintettel a biztonságra és a funkcionalitásra. Ebben a blogposztban részletesen bemutatjuk az új verzióval kapcsolatos főbb változásokat és javításokat.

Hibajavítások

Az új verzió legfontosabb újdonságai a különböző hibajavítások, amelyek számos felhasználói problémát orvosolnak:

1. Frissítés titkosított fájlokkal szilárd RAR archívumban

Korábban, ha egy titkosított fájlt frissítettünk egy szilárd RAR archívumban, az archívum sérültté vált, ha a frissített fájl volt az első az archívumban, nem volt megadva jelszó a frissítés megkezdésekor, és a fájlnév titkosítása nem volt engedélyezve az archívumban. Ez a probléma most megoldásra került, így a titkosított fájlok frissítése zökkenőmentesen történhet.

2. WinRAR 7.00 összeomlása “Flat folders view” módban

A WinRAR 7.00 verzióban előfordulhatott, hogy a program összeomlott, miután átváltottunk a “Flat folders view” módra egy archívum almappájából. Az új verzióban ezt a hibát kijavították, így a program stabilabb és megbízhatóbb.

3. -ep4 kapcsoló hibás működése

A -ep4 kapcsoló, amelynek feladata a megadott útvonal kizárása az archívumból való kicsomagolás során, korábban duplikálta az útvonalat ahelyett, hogy kizárta volna. Ez a hiba szintén javításra került, így a kapcsoló mostantól megfelelően működik.

4. Symlinkek kezelése Unix RAR archívumokban

Ha egy Unix RAR verzióval készült archívum symlinkeket tartalmazott, amelyek célútvonalai elválasztó karaktereket tartalmaztak, ezek a karakterek megsérülhettek, amikor az archívumot Windows RAR verzióval módosították. Az új verzióban ez a probléma megoldódott, így a symlinkek célútvonalai helyesen kerülnek kezelése.

5. Hibás fájlnév megjelenítése

Korábban előfordulhatott, hogy érvénytelen fájlnevet jelenített meg a WinRAR a fájl átnevezése és végrehajtása során megjelenő hibaüzenetekben. Ezt a hibát is kijavították, így a program mostantól helyesen jeleníti meg a fájlneveket ezekben az esetekben.

6. SFX “Shortcut” parancs üres paraméterekkel

Az SFX “Shortcut” parancs korábban nem ismerte fel az üres paramétereket, ha azok idézőjelek között voltak megadva (pl. “Shortcut=D,””,folder”), míg az idézőjelek nélküli paramétereket helyesen felismerte (pl. “Shortcut=D,,folder”). Az új verzióban ez a hiba kijavításra került, így az üres paraméterek idézőjelekkel is helyesen kerülnek feldolgozásra.

7. Volume rekonstrukció WinRAR.exe-ben

A volume rekonstrukció nem működött a WinRAR.exe-ben, ha az “rc” parancsot .rev fájllal használták (pl. “WinRAR rc arc.part1.rev”). Ellentétben a RAR programmal, a WinRAR korábban csak a .rar fájlnevet fogadta el. Ez a hiba is kijavításra került, így mostantól a .rev fájlokat is helyesen kezeli a program.

A változások összefoglalása

Az új WinRAR 7.01 verzió a fent említett hibajavításokkal jelentősen javítja a program stabilitását és megbízhatóságát. Ezek a fejlesztések különösen fontosak azoknak a felhasználóknak, akik gyakran dolgoznak nagy és összetett archívumokkal, valamint titkosított fájlokkal. A javítások révén a program használata egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

Miért érdemes frissíteni?

A frissítés mindig fontos a szoftverek esetében, különösen, ha azok biztonsági és stabilitási javításokat tartalmaznak. Az új WinRAR verzióval a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a legfrissebb és legbiztonságosabb verziót használják, amelyben a korábbi hibák javítva vannak. Emellett a program teljesítménye és funkcionalitása is javul, ami különösen fontos a napi munkafolyamatok során.

Záró gondolatok

A WinRAR 7.01 verzió kiadása ismét bizonyítja, hogy a fejlesztők elkötelezettek a program folyamatos fejlesztése és a felhasználói igények kielégítése iránt. Az új hibajavítások és fejlesztések révén a program még megbízhatóbbá és felhasználóbarátabbá válik. Minden WinRAR felhasználónak javasoljuk, hogy mielőbb frissítse a programját a legújabb verzióra, hogy kihasználhassa az új funkciók és javítások előnyeit.

Amennyiben további információra van szükséged a WinRAR 7.01 verzióval kapcsolatban, látogass el a hivatalos WinRAR weboldalra, ahol részletes leírást találhatsz a legfrissebb változásokról és javításokról.