Posted on

Megérkezett az F-Secure PSB Workstation Security 12

Megjelent és ingyenesen frissíthető az F-Secure PSB Workstation Security legújabb verziója, ami számos fontos fejlesztést tartalmaz.

Kulcsfontosságú újdonságok:

  • Webszűrés kategóriák szerint: a végpontokon felár nélül elérhető szolgáltatás számos kategória alapján segít kiszűrni például a felnőtt, illegális vagy a munkahelyre / iskolába nem illő tartalmakat
  • Bankvédelem: Biztonságos kapcsolat biztosítása online bankolás és kritikus üzleti alkalmazások használata során
  • Letöltések szűrése: Ismeretlen weboldal kategóriákból kitiltható minden potenciálisan káros letöltés, például Java, Flash, Silverlight vagy bármilyen bináris futtatható fájl
  • Önvédelem: Az F-Secure szolgáltatások újraindulnak, ha bármilyen okból kilőtték / leállították őket
  • Keresőkben biztonságos linkek: Google, Bing, Yahoo kereséseknél a renszer kiemeli a megbízható eredményeket és blokkolja a káros linkeket és átveréseket
  • Teljes Windows 10 támogatás
  • Teljesen megújult felhasználói kezelőfelület
Posted on

Közeleg az F-Secure 9-es verziójú víruskeresők kivonása

Az F-Secure antivírus cég mintegy három és fél évvel ezelőtt vezette be az FSAV 9-es termék-generációba tartozó védelmi szoftvereit, amelyekben először jelent meg az azóta is használatban lévő, Aquarius elnevezésű fő keresőmotor.

Az eltelt időben azonban a fejlődés túlhaladt ezen a terméken, így a finn antivírus gyártó már 2013. januárjában bevezette a még fejlettebb technológiát tartalmazó FSAV 10-es, majd 2013. júliusában az FSAV 11-es generációjú termékeit. Ezek a gyors ütemben kibocsátott szoftverek nem az öncélú fejlesztést szolgálták: napjainkra ugyanis olyan mértékben gyorsult az újonnan felbukkanó kártevők fejlődése, hogy a régi FSAV 9-es főverzióba tartozó termékek már nem tudnak ellenük hatékony védelmet nyújtani! Közeleg az F-Secure 9-es verziójú víruskeresők kivonása részletei…

Posted on

Az F-Secure végpont-védelmi stratégiája lett a legjobb a Forrester független felmérésén

Budapest, 2013. február 6. – A finn F-Secure, a világ egyik vezető IT-biztonsági vállalata első helyen végzett a Forrester Research The Forrester Wave™: Endpoint Security nevű felmérésén a „Stratégia” kategóriában. A 2013 első negyedévében kiadott jelentésben* így másik nyolc olyan céget utasított maga mögé, amelyek mind vállalatok számára nyújtanak végpont-védelmi megoldásokat. Emellett az F-Secure „kiváló teljesítmény” („Strong Performer”) besorolást is kapott.

f-secure
f-secure

„Ez az elismerés egybecseng partnereink és ügyfeleink visszajelzésével” – mondta Pekka Usva, az F-Secure Security alelnöke. „Az F-Secure olyan versenyképes biztonsági termékportfólióval rendelkezik, amely megfelelően reagál a piac változásaira. Vállalatunk több mint 20 éves biztonsági tapasztalatával a legmegbízhatóbb piaci szereplők közé tartozik” – tette hozzá Pekka Usva.

A győztes stratégia

Az F-Secure-t a termékfejlesztési ütemterv, az árazás és a licencpolitika-modell, valamint az értékesítés és piaci bevezetés alapján találták a legjobbnak a Forrester elemzői. A termékfejlesztési ütemterv az elérhető 5 pontból maximális 5-öt szerzett meg, az árazás és a licencpolitika 4,65 pontot kapott, míg a piaci bevezetés 4 pontot ért el..

A jelentés szerint az F-Secure a saját antivírus szolgáltatási platformjának fejlesztőjeként olyan jövőképpel rendelkezik, amely „szorosan illeszkedik a napjainkban a vállalati IT területén tapasztalható trendekhez: a szervezetek termékek, licencek helyett egyre inkább szolgáltatásokat vásárolnak”.

Az F-Secure az anti-malware kategóriában is az egyik legmagasabb pontszámot érte el. Az elemzők a vállalat precíz rootkit észlelését és a felhő alapú DeepGuard technológiáját emelték ki, illetve méltatták az F-Secure Labs által házon belül végzett kutatást is. Ebben a kategóriában a károkozók észlelésének pontossága kapott maximális pontszámot, illetve a Forrester által megkérdezett ügyfelek szintén pozitívan értékelték a vállalatot, amely jelentősen hozzájárult az összesített kiváló eredményhez.

A Forrester Wave jelentései vezető értékelési eszközök a vállalatok számára. A Forrester Endpoint Security Report segít a biztonsági és kockázatelemző szakembereknek kiválasztani a megfelelő partnert, hogy válaszolhassanak napjaink végpont-biztonsági kihívásaira.

A Forrester Research Endpoint Security jelentésről bővebb információ http://www.f-secure.com/en/web/business_global/market-research a weboldalon érhető el.

F-Secure termékek vásárlása.