Posted on

AIDA64 januári frissítés

OpenCL GPGPU stressz teszt

Többszálú OpenCL GPGPU számítási feladatokat használó GPU és APU stresszelő kiegészítés az AIDA64 Rendszer stabilitásteszthez. AMD CrossFireX, AMD DualGraphics és nVIDIA SLI konfigurációk kezelése, minden rendelkezésre álló GPU és APU eszköz párhuzamos terhelésével. Kevert konfigurációk (pl. AMD GPU + nVIDIA GPU), többchipes videokártyák, OpenCL-képes IGP chipsetek, valamint a következő generációs AMD „Trinity” APU-k teljeskörű támogatása.

Automatikus online frissítés

Automatizált online frissítési megoldás, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható frissítés keresési gyakoriság, opcionális frissítési csomag mentés helyi mappába. Heti AIDA64 béta frissítések folyamatosan bővülő hardver adatbázissal, mely már 137 ezernél is több eszközt tartalmaz.

Következő generációs Intel processzorok és lapkakészletek támogatása

Optimalizált sebességmérő eljárások az Intel Atom 2000 sorozatú „Cedarview” processzorokhoz, a hamarosan megjelenő Intel Core i3/i5/i7 „Ivy Bridge” asztali és mobil APU-khoz, valamint az Intel Xeon E5 sorozatú „Sandy Bridge-EP” munkállomás- és szerver processzorokhoz. Részletes lapkakészlet információ az Intel 7-es sorozatú „Panther Point” és az Intel C600 „Patsburg” alaplapi lapkakészletekhez. Az AIDA64 sebességmérései és a Rendszer stabilitásteszt is kihasználja az új Intel processzorok AVX utasításait és az AES-NI hardveres gyorsítást is.

ACPI 5.0 és OpenCL 1.2 támogatás

A felfrissített ACPI tábla információs modul már az ACPI 5.0 specifikációnak is megfelel. Bővített tábla információ az APIC, ASF, BERT, FACP, FACS, HPET, MCFG, RSDT, SLIC, SPMI, SPTT, WAET és XSDT táblákhoz. A Direct3D Compute Shader, AMD Stream, nVIDIA SLI és OpenCL eszközökhöz GPGPU információ is rendelkezésre áll, a CUDA 4.1 és OpenCL 1.2 felületek támogatásával.

A legújabb hardverek kezelése

Grafikus processzor, OpenGL és GPGPU információk, hőmérséklet és hűtőventilátor figyelés a legújabb GPU-khoz: AMD Radeon HD 6930, AMD Radeon HD 7970, nVIDIA GeForce GT 640. A hamarosan megjelenő AMD Radeon HD 7770, AMD Radeon HD 7850, AMD Radeon HD 7870 és AMD Radeon HD 7950 videokártyák előzetes támogatása. PCI Express 3.0 szabványú videokártyák és Samsung 830 SSD továbbfejlesztett kezelése. Javított hőmérséklet mérés SandForce SF-2000 sorozatú SSD vezérlőkön.

AIDA64 vásárlás / Forrás: aida64.hu