Posted on

Technikai információk a Multiple JS/ScrInject.B és HTML/Refresh.BC téves riasztásról

Az ESET által 2016. február 29-én, a délelőtti órákban kiadott 13102-es számú vírusdefiníciós adatbázis frissítése némely weboldalt, vagy azok bizonyos részeit tévesen blokkolta. A probléma észlelése után a termékfrissítések folyamata azonnal leállításra került, és két órán belül elkészült a problémát kijavító újabb vírusdefiníció adatbázis verzió.

Az új frissítés telepítése után a felhasználók már nem tapasztalták a hibát. A probléma nem befolyásolta a felhasználói adatokat, és a felhasználók az egész folyamat alatt teljes körű védelemmel rendelkeztek, így biztonsági kockázatot nem jelentett az esemény.

Technikai információk a Multiple JS/ScrInject.B és HTML/Refresh.BC téves riasztásról

A felhasználók több weboldal felkeresésekor téves riasztással találkozhattak, amelyet a vírusdefiníciós adatbázis 13102-es frissített változata okozott. A verzió webhozzáférési moduljának túlzottan szigorú szűrési beállításai okozták a hibát.

Téves riasztás a következő károkozókkal kapcsolatban jelentkezett:

  • JS/ScrInject.B trójai
  • HTML/Refresh.BC trójai

A probléma megoldásához csak a vírusdefiníciós adatbázis frissítése szükséges. A 13103-as verziótól kezdődően minden újabb frissítés már problémamentesen működik.