Posted on

ProgramTECH újdonságok

A következő újdonságokkal bővült a ProgramTECH Számlázó és Házipénztár Program:

1. Utalásos számla kifizetésének teljesítésekor email küldése az ügyfélnek

A számlázó program kezeli a banki utalásos kifizetett, nem kifizetett és késedelmesen nem kifizetett számlákat. Abban az esetben, amikor egy utalásos számlához tartozó befizetés a bankszámlán megjelenik, akkor célszerű ezt a számlázó programban is rögzíteni. A számlázó program áttekinthető listákat tud megjeleníteni a Bizonylat műveletek menüpontban, ahol pillanatok alatt áttekinthetőek a kintlévőségek.
Az újdonság, hogy számla teljesítettre állításakor a számlázó program lehetőséget biztosít azonnali email üzenet küldésére az ügyfél email címére. Ez az email az ügyfél részére fontos megerősítést jelent, hogy utalása rendben megérkezett, másrész jó alkalom a rákérdezésre az igénybe vett szolgáltatás vagy termék használatával kapcsolatos tapasztalatokra.

2. Számlák kifizetés teljesítésének folyamatos figyelése

Ez nem új termék -de kevesen tudják, hogy a ProgramTECH Számlázó Programhoz letölthető egy kiegészítés, amelynek telepítésével a számlák fizetési határidejének és esetleges késedelmes kifizetések követésére nem szükséges minden nap belépni a számlázó programba és ezt ellenőrizni. Ez a segédprogram folyamatosan figyeli Ön helyett a számlák kifizetéseit, fizetési határidőket. Ha késedelmes számla van a rendszerben, akkor felugró ablakban is figyelmeztetést jelenít meg.

3. Időszaki számla összesítőn plusz információ

A Bizonylat műveletek menüpontban Lista nyomtat funkció bővült. Az időszaki számlaösszesítőn alul megjelenik egy plusz információ, amely tartalmazza az időszak alatt érkezett befizetések mindösszesen értékét.

4. Hálózatos fájl elérés módosítása

Hálózatos beállítás esetén eddig csak meghajtó betűjellel csatlakoztatott tárhelyhez volt kapcsolható a program. Például F:\SZAMLAZO\szamlazo.mdb. Mostantól működik a \\SZERVER\SZAMLAZO\szamlazo.

mdb beállítás is.

5. Első példány és második példány feltüntetése számlán
Korábbi jogszabályok egyértelműen kötelezővé tették, hogy a számlákon fel kell tüntetni azok készült mindösszesen példányszámát és az adott példány sorszámát, például így: Ez a számla 2 példányban készült, ez a(z) 1-példány /eredeti. Ezt a szöveget a ma hatályos jogszabályok értelmében nem kötelező feltüntetni. Ugyanakkor ezen információ feltüntetése véleményünk szerint a mindennapokban rendkívül praktikus, hiszen ha egy eredeti első példány jelöléssel ellátott számla kerül a kezünkbe, akkor biztosan tudható, hogy ez a számla az ügyfél példánya és az ügyfél még nem kapta meg. Ezért a példányszám szöveg megjelenítését beállíthatóvá tettük a Fájl / Beállítások / Egyebek menüpont alatt, alapértelmezésben be van kapcsolva.

Az 1-es és a 4-es pont a Számlázó Program hálózatos /2-csomag és a Számlázó program+h.pénztár /3-csomagra vonatkoznak. Ha Ön Számlázó Program egygépes /1-csomaggal rendelkezik, akkor lehetősége van a bővítésre.

Az új program verziószáma 7.2.3.

ProgramTECH vásárlás