Posted on Hozzászólás most!

ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program 7.7.2

Két hasznos funkció készült el a ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program 7.7.2-es kiadásában amely talán az Ön munkáját is könnyebbé teszi.

1.) A 27% ÁFA és az 5 forintos kerekítés.
Sok ügyfelünk jelezte, hogy ugyan a számlázó programban könnyen és számszakilag helyesen átállították a 25%-os ÁFA-t 27%-ra, de ezzel a bruttó árakban a készpénzes számlák esetében kedvezőtlen végződésű értékek keletkeztek. Adóügyi szempontból ez nem baj, viszont a mindennapi munkát bonyolító körülmény, hogy az eladott termékek száma szorozva azok egységárával értéke nem feltétlenül azonos a ténylegesen bevételezett pénzösszeggel. Ezért a Tételek és készlet adatok menüben az ÁFA módosít gombra kattintva, mostantól bepipálható, hogy a jelen esetben 27%-al kiszámított bruttó árat a számlázó program kerekítse az 5 forintos kerekítési szabályok szerint, majd ebből számolja ki a nettót. Így a bruttó készpénzben fizetendő összegek kerek értéket vesznek fel.

2.) Adatok exportálása xls fájlba.
A számlázó program eddig is rendelkezett az adatok exportálásának (azaz külső fájlba másolásának) képességével. Az adatok exportálása eddig tabulátorral tagolt szöveges állományba történt amely feldolgozás céljából beolvasható bármely táblázatkezelő programba (pl.: Microsoft Excel, Open Office). Ez a formátum viszont számos ügyfelünk részére problémát jelentett. Ezért a szöveges formátum mellet az új számlázó programban xls is választható. Ezzel exportálás után az adatok azonnal megnyithatóak és szerkeszthetőek. Az adatok exportálása a számlázó program Fájl / Táblázat adatait fájlba menüből lehetséges.

Az új funkciók eléréséhez (érvényes licensz esetén) kattintson a Fájl / Új verzió ellenőrzése és frissítés menüpontra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük