Posted on

Mindenben megújult az AIDA64

A  piaci  igényeknek  megfelelően  átalakította  üzleti  termékportfólióját  a FinalWire, amelynek AIDA64 programcsaládja mostantól három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást foglal magában. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített új csúcstermék, az AIDA64 Business mellett megjelent a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál.

lózati menedzsmentmegoldásra minden vállalatnak szüksége van, ám a felhasználói igények nagyon eltérőek. Az új, üzleti felhasználóknak szánt kiadásokat éppen ezért az ügyfeleink visszajelzései alapján alakítottuk ki. Így például annak, aki csak leltárkezelésre használja a szoftvert, nem kell majd a számos extra funkcióval is rendelkező AIDA64 Businesst megvásárolnia, amely ugyanakkor jelentősen kibővített szolgáltatásokkal és lehetőségekkel áll a géppark teljes menedzselését megvalósítani kívánó cégek, rendszeradminisztrátorok rendelkezésére” – mondta el Tóth Péter, a termék hivatalos magyarországi disztribútorának, a SZEROTO Kft.- nek az ügyvezető igazgatója.

Az AIDA64 hálózati leltárkészítésre alkalmas üzleti kiadásai mostantól már teljes funkcionalitás mellett próbálhatók ki az újonnan bevezetett, 30 napos tesztlicenccel, melyet egy rövid űrlap kitöltésével lehet igényelni a weboldalon. Az AIDA64 Extreme és AIDA64 Engineer 30 napos próba verziója változatlanul szabadon letölthető a weboldalról, és a megvásárolt licenc birtokában teljes értékű kiadássá  frissíthető.  Természetesen minden,  érvényes  licenccel  rendelkező  Business  Edition  és Extreme Engineer felhasználó ingyenesen frissíthet az új, több funkciót biztosító kiadásokra.

A  portfólió  megújítására  a  v4.00-s  AIDA64-verzió  kiadásával  együtt  került  sor.  E  novemberi frissítésben bemutatkozik egy többszálú OpenCL GPGPU benchmark-modul, melynek segítségével lehetőség nyílik a modern grafikus processzorok és APU-k számítási teljesítményének mérésére. Ezen felül az új verzió – amint azt megszokhattuk – támogatja a legújabb, esetenként még piacra sem került hardvereket.

Új szolgáltatások és újonnan támogatott hardverek:

 • OpenCL GPGPU sebességmérő csomag
 • 64 bites optimalizált sebességmérés AMD „Kaveri” és „Bald Eagle” APU-n
 • Razer SwitchBlade LCD kezelése
 • Optimalizált sebességmérés Intel „Bay Trail” SoC-on
 • Intel Atom C2000 „Avoton” és „Rangeley” SoC-ok bővített támogatása
 • Intel Quark X1000 „Clanton” SoC előzetes kezelése
 • OpenCL 2.0 bővített támogatása
 • V irtualBox v4.3 és VMware Workstation v10 támogatása
 • OCZ Vector 150 és Samsung XP941 SSD támogatása
 • AMD Radeon R5, R7, R9 GPU-család diagnosztikája
 • nVIDIA GeForce GTX 760 T i és GeForce GTX 780 T i GPU-k diagnosztikája