ESET Mobile Security Home Edition

Kérje ajánlatunkat!

Védelem Android, Windows Mobile és Symbian platformon működő okostelefonok és táblagépek számára.

Leírás

Az okostelefonok és tabletek terjedésével egyre fokozódnak a mobilkészülékekhez kapcsolódó biztonsági kockázatok is.

A legtöbbször Bluetooth kapcsolaton, vezeték nélküli hálózatokon és SMS/MMS-ben terjedő károkozók ellen nyújt védelmet az Android, Windows Mobile és Symbian platformon (kivéve Anna/Belle) is működő ESET Mobile Security, mely a proaktív vírusvédelmen és SMS/MMS szűrőn túl biztonsági vizsgálat- és lopásgátló funkcióval is rendelkezik.

Valós idejű fájlrendszervédelem

A továbbfejlesztett víruskereső motor rövidebb idő alatt ellenőrzi le az újonnan létrehozott és használatban lévő állományokat. A vezeték nélküli kapcsolatokon (Bluetooth, Wifi, Infra) érkezett állományok ellenőrzése is biztosított.

Live Grid (csak Android)

A valós idejű védelem, kiegészítve a felhő-alapú technológia előnyeivel, most még hatékonyabb védelmet nyújt az egyre növekedő számú veszélyforrások ellen.

Heurisztikus vírusvédelem

Az ESET NOD32 keresőmotorjában megismert mesterséges intelligencián alapuló heurisztika mobiltelefonra optimalizált változata került a termékbe. A Mobile Security így valós idejű védelmet nyújt, a már létező és még nem ismert károkozók ellen is.

Kéretlen alkalmazások keresése (csak Android)

A funkció biztosítja azt, hogy ne kerüljenek olyan alkalmazások a készülékére, amelyek az Ön tudta nélkül eszköztárakat telepítenek, követik az Ön keresési eredményeit vagy más nem egyértelmű célból települnének készülékére.

Adathalászat elleni védelem (csak Android)

Védelmet nyújt olyan káros weboldalak ellen, amelyeknek a célja, az olyan érzékeny adatok eltulajdonítása, mint a bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN kódok vagy felhasználónevek és jelszavak.

Ütemezett ellenőrzés (csak Android)

Lehetővé teszi a készülék kézi-ellenőrzésének automatikus futtatását egy előre megadott időben.

SMS-ek és hívások idő-alapú szűrése és tiltása (hívásblokkolás csak Androidon)

Ennek a funkciónak a segítségével a bejövő SMS/MMS üzeneteket és hívásokat tudja idő- és csoportok alapján szűrni, tiltani. Testre szabható fekete- és fehérlisták alapján szabályozható, hogy mely feladóktól érkezhet SMS/MMS üzenet vagy hívás, és melyektől nem. Szintén beállítható, hogy ismeretlen (a telefonkönyvben nem szereplő) számokról érkező üzenetek és hívások blokkolásra kerüljenek-e.

GPS nyomkövető modul (csak Android 2.2-től)

A GPS modul segítségével az elveszett vagy eltulajdonított mobil eszköz helyzete előre megadott telefonszám(ok)ra SMS formájában automatikusan elküldhető.

Alkalmazások auditálása (csak Android)

Ennek a funkciónak a segítségével a telepített alkalmazások listáját láthatja kategóriákba rendezve. Egyes alkalmazások hozzáférhetnek olyan szolgáltatásokhoz, amelyek pénzbe kerülnek, nyomon követhetik a helyét, elolvashatják a névjegy adatait vagy SMS-eit. Az új ESET Mobile Security for Android-dal ellenőrzése alá veheti ezeket az alkalmazásokat.

Biztonsági vizsgálat

A biztonsági vizsgálat leellenőrzi a telefon azon részének állapotát, amelyek biztonsági kockázatot jelenthetnek. Ilyen a Bluetooth kapcsolat állapota, készülék hálózati láthatósága, a szabad tárhely mérete, futó alkalmazások állapota, az akkumulátor töltöttségi szintje, illetve, hogy melyik mobilhálózatra csatlakozik a telefon. Minden vizsgálat alkalmával a program egy átlátható tájékoztató felületen jelzi, ha valamelyik fent említett funkció figyelmet igényel. Az ütemező segítségével lehetőség nyílik a biztonsági vizsgálat automatikus futtatására. Amennyiben a vizsgálat a háttérben zajlik, az eredmény a felhasználói felületről a Biztonsági vizsgálat naplójában tekinthető meg.

Karantén

A karantén elengedhetetlen funkciója az ESET Mobile Security alkalmazásnak. Felhasználóként választhatunk, hogy az észlelt kártevőt automatikusan törölje a program, vagy mozgassa karanténba, ahol már nem jelent további fenyegetést a rendszerre nézve. A karanténba került állományok a felhasználó szándéka szerint véglegesen törölhetők vagy visszaállíthatóak eredeti állapotukba.

  

 

 

A jelszavas védelem

Meggátolja a védelmi program illetéktelen eltávolítását illetve a beállítások módosítását.

Lopásgátló modul

A Lopásgátló modul ellopott vagy elvesztett készülékek esetén szavatolja a telefonon tárolt személyes adatok biztonságát. Használatával megakadályozható személyes adataink idegen kézre kerülése, illetve a készülék mások általi jogtalan használata.

Tűzfal (csak Windows Mobile és Symbian verzióhoz)

A tűzfal modul az összes kimenő és bejövő kapcsolatot ellenőrzi, és engedélyezi vagy tiltja az előre beállított szabályoknak megfelelően. Az ESET Mobile Security Windows Mobile-os verziójában további lehetőségként roamingolás esetén blokkolható az összes adat és MMS kapcsolat.

SIM kártya azonosítása

Lehetőség nyílik a készüléken megbízható SIM kártyákat tartalmazó lista készítésére és használatára. A készülék képes egy előre megadott telefonszámra küldött szöveges üzenettel jelezni a nem megbízható SIM kártya behelyezését. Az elküldött figyelmeztető SMS üzenet tartalmazza a behelyezett idegen SIM kártya IMEI azonosítóját, valamint az idegen SIM kártyához rendelt telefonszámot.

Táblagép támogatás (csak Android)

Az ESET Mobile Security for Android megújult kezelői felülete észleli, ha az alkalmazást táblagépre telepítik, így az eszköz elforgatásakor a grafikus felület is elfordul.

Táv-törlés

A táv-törlés funkció egy elküldött SMS üzenet segítségével biztosítja a telefonon tárolt adatok törlését (dokumentumok, képek, naptár, névjegyzék és üzenetek), beleértve a telefonhoz tartozó memória kártya tartalmát is. 

Ellopott vagy elveszett készülék esetén egy parancsot és egy előre beállított jelszót tartalmazó szimpla SMS elegendő minden bizalmas adat törléséhez. A táv-törléskor alkalmazott algoritmus végleges törlést biztosít, tehát gondoskodik arról, hogy a törölt adatokat ne lehessen visszaállítani.

Táv-lezárás

A táv-lezárás funkció egy elküldött SMS üzenet segítségével biztosítja a telefon lezárását. Ha elveszíti telefonját, és szeretné azt zárolni, küldjön egy speciális SMS parancsot bármely mobilkészülékről az Ön telefonszámára, így a jogosulatlan felhasználók nem tudják használni a telefont, mivel ahhoz meg kell adni az Ön által korábban beállított jelszavát.

Távoli jelszó-visszaállítás

Arra az esetre, ha elfelejtené jelszavát, az SMS jelszó-visszaállítás bekapcsolása beállítás lehetővé teszi biztonsági jelszavának visszaállítását oly módon, hogy SMS parancsüzenetet küld az Értesítendő címzettek listában mentett mobilkészülékről az Ön mobilszámára.

Sziréna (csak Android)

A sziréna SMS-en keresztüli aktiválásával a készülék zárolása mellett a kiadott hangjelzés segítségével, könnyen megkereshető az eltűnt készülék.

Naplók/Statisztikák

A naplók és statisztikák átlátható összegzést nyújtanak a befejezett víruskeresésekről, ütemezett biztonsági vizsgálatokról és a legfrissebb adatbázis állapotáról. A valós idejű védelem működéséről statisztika készül, a naplók részletessége tetszőlegesen változtatható.

Automatikus- és manuális frissítés

A frissítés gyakorisága napi heti vagy havi gyakoriságra is ütemezhető. Alapértelmezés szerint a szoftver naponta egyszer frissít automatikusan.

 

Rendszerkövetelmények

Android esetén:

Processzor:500 Mhz
Operációs rendszer:Android 2.2 és újabb verziói (kivéve 3.0 „Honeycomb”)
Képernyő felbontása:min. 240×320
Memóriaigény:min. 256 MB

 

Windows Mobile és Symbian esetén:

Processzor:400 Mhz (min. 200 Mhz)
Operációs rendszer:
  • Microsoft Windows Mobile 5.0-ás vagy magasabb
  • Symbian S60-as (3. kiadás 1-es és 2-es feature pack vagy 5. kiadás).
  • Symbian Anna és Nokia Belle nem támogatott

A kompatibilis készülékek listáját itt tekintheti meg

Memóriaigény:32 MB (min. 16 MB)
Lemezterület:2,5 MB

 

 

ESET Mobile Security változatok

 

 AndroidAndroidWindows MobileSymbian
Antivírus modul
Valós idejű védelem x x x x
Kéretlen alkalmazások keresése x x  
Ütemezhető ellenőrzés  x  
Heurisztikus védelem x x x x
Tűzfal   x x
Spam szűrés
SMS szűrés  x x x
MMS szűrés  x x x
Hívásblokkolás  x  
Lopásgátló modul
Táv-lezárás x x x x
Táv-törlés  x x x
Eltávolítás védelem x x x x
SIM kártya azonosítás  x x x
GPS nyomkövetés x x  
Diagnosztika
Biztonsági vizsgálat  x xx
Alkalmazások auditálása  x  

 

ESET Authorised Reseller

Cégünk az ESET hivatalos viszonteladója
és annak minden termékét forgalmazza és hosszabbítja.

A termék csak ESD – elektronikus licenc – formájában érhető el. Megvásárláskor a licence kulcsot és a program letöltési linkjét e-mailben kapja meg. Ennek átfutási ideje jellemzően egy munkanap.

Érdekelhetnek még…