Hard Disk Sentinel Professional – 1 gép – korlátlan idő

7.112 Ft

A Hard Disk Sentinel Professional egy több operációs rendszert támogató merevlemez ellenőrző és felügyelő alkalmazás, melynek célja: merevlemez problémák és teljesítmény csökkenés felderítése, várható meghibásodás előrejelzése és megelőzése.

Kategória:
Gyártó:H.D.S.

Leírás

A Hard Disk Sentinel Professional egy több operációs rendszert támogató merevlemez ellenőrző és felügyelő alkalmazás, melynek célja: merevlemez problémák és teljesítmény csökkenés felderítése, várható meghibásodás előrejelzése és megelőzése. A merevlemez állapotát a lehető legrészletesebben kijelzi és átfogó szöveges értékelést készít. Számos listázási, riasztási és teszt funkció gondoskodik a maximális adatbiztonságról.

A Hard Disk Sentinel alkalmazás folyamatosan felügyeli a telepített merevlemezek állapotát, kondícióját, hőmérsékletét és valamennyi S.M.A.R.T. (Self- Monitoring, Analysis and Reporting Technology – azaz Önellenőrző Értékelő és Hibajelentő Technológia, melyet minden modern merevlemez támogat) értékét. Továbbá folyamatosan figyeli a merevlemezek átviteli sebességét, mely valós időben leolvasható és felhasználható sebességmérésre és esetleges teljesítménycsökkenés vizsgálatára.

A Hard Disk Sentinel átfogó megoldás a növekvő adatbiztonsági igények kielégítésére: hatékonyan képes a merevlemez meghibásodást előrejelezni és azt megakadályozni, köszönhetően a lehető legérzékenyebb értékelési módszernek, mely rögzít minden a merevlemez működése közben előforduló problémák, mely később meghibásodáshoz, későbbi adatvesztéshez vezethet. A Professional verzió segítségével időzített és automatikus (hiba-esetén induló) adatmentési műveletek is beállíthatóak, melyek segítségével nemcsak a meghibásodás, de vírusok vagy egyéb kártékony programok illetve véletlen törlés miatt bekövetkező adatvesztés is megelőzhető.

Funkciók

Egyszerűen kezelhető felület
A merevlemezekkel kapcsolatos minden információ könnyedén elérhető az alkalmazás főablakából. Gyorsgombok segítségével könnyű a lemezek és információs panelek közötti navigáció. Intuitív színek és elemek kifejezik az esetleges problémákat, azok súlyosságát. Részletes szöveges információ és helyzetérzékeny súgó segíti a felhasználót a lehetséges funkciók és opciók használatában.

1. Telepítés > 2. Beállítás > 3. Biztonság
Telepítés után csak be kell állítani a figyelmeztetéseket és a mentési műveleteket és a rendszer máris biztonságban van. Probléma esetén a Hard Disk Sentinel riaszt – de ha minden rendben van, akkor csak a tálcán jelzi a jelenlegi állapotot. A tárolt adatok védelméről a program gondoskodik, akár a hét minden napján, napi 24 órás üzemmódban.

Merevlemez Funkciók Kezelése
A Fejlett Energiagazdálkodás szintjének beállításával és a Zuhanás-érzékelő finomhangolásával maximumalizálható a merevlemez teljesítménye, megbízhatósága.

Adatmentés
A Professional változat számos automatikus és manuális adatmentési lehetőséggel is rendelkezik: adatok mentése helyi számítógépre, hálózati szerverre vagy akár FTP illetve levél szerverre is. Egyéb szoftverekkel is képes együttműködni archiválási és CD/DVD írási célból. Ezek mellett több kényelmi és menedzselési funkcióval is rendelkezik (például a hálózatban található számítógépek be- és kikapcsolására is lehetőséget nyújt).

API fejlesztők számára
Az API (Application Programming Interface) segítségével merevlemez-információk kérhetőek le a szoftvertől, így más szoftverek egyedi módon naplózhatják illetve feldolgozhatják, megjeleníthetik a merevlemezek hőmérsékletét, kondícióját és egyéb paramétereit.

Távoli felügyelet
A Professional változat számos távoli felügyeleti megoldást nyújt. A merevlemez adatok tetszőleges web-böngésző segítéségvel is ellenőrizhetőek, akár mobiltelefon vagy PDA segítségével is.

Azonnali S.M.A.R.T. analízis
A Hard Disk Sentinel képes kommunikálni IDE, Serial ATA (S-ATA II és Gen.3), SCSI, SAS és a legtöbb USB csatolójú merevlemezzel és mozgó alkatrész nélkül (SSD) tárolóval, ezek állapotát és hőmérsékletét felismeri és kijelzi indítás után azonnal, hosszadalmas tesztek futtatása nélkül. A program mutatja az éppen aktuális, valamint a munkamenet folyamán mért maximális és átlagos hőmérsékletet is. Kiolvassa és a tapasztaltabb felhasználók számára megjeleníti nem csak az általános, hanem a gyártó-specifikus S.M.A.R.T. paraméterek értékeit is, többek között az adatvátilei hibák számát vagy a bekapcsolva eltöltött idő mértékét is. A S.M.A.R.T. paraméterek értékeiből a program kiszűri a teljesítményért és az egészségi állapotért felelős jellemzőket és ezen adatokból képez egy általános teljesítmény és kondíció értéket, mutatja a bekapcsolva töltött időt és becslést végez a lemez hátralévő élettartamára vonatkozóan.

Merevlemez Tesztelés
A Hard Disk Sentinel alkalmazással lehetőség nyílik a merevlemezek beépített hardver öntesztjeinek indítására. Ezek a tesztek hatékonyan képesek ellenőrizni az egyes merevlemez-komponensek állapotát (például fejek, szervó, átmeneti tároló a Rövid ön-teszt esetén). A Részletes ön-teszt pedig teljes felületellenőrzést is tartalmaz, mely feltárja az esetleges „gyenge” adatterületeket és javítja (áthelyezi) a talált hibás szektorokat. Ez szoftveres felületellenőrzéssel (pl. scandisk) nem lehetséges.

Kifinomult teszt módszerek
Elérési Idő Teszt – a merevlemez zajszintjének, elérési idejének, hőmérsékletének ellenőrzésére. Hosszabb tesztek segítségévela merevlemez alaposan stressz-tesztelhető és a hőmérsékletszint emelésével könnyen ellenőrizhető, hogy szükséges-e további hűtésről gondoskodni.

Alapos felületi ellenőrzés, javítás
Felület Teszt – a merevlemez felületének alapos ellenőrzésére, hibafelismerésre és javítására szolgáló teszt-módszerek összessége. A Felület újrainicializálás az egyes szektorokat alapállapotba hozza. További tesztek segítségével a merevlemezek, SSD-k, pendrive-ok, memóriakártyák állapota felfrissíthető, javítható.

Naplózás
A Hard Disk Sentinel naplóba vezeti ha az állapot romlik, a kondíció csökken. Így ha például újabb hibás szektor(oka)t észlel, arról feljegyzést készít. Erről a felhasználót képes értesíteni, tehát nem szükséges folyamatosan figyelni az egyes naplókat.

Riasztás
A Hard Disk Sentinel alkalmazásban több különféle riasztási lehetőség található. Megoldható a riasztások és a különböző problémák összekapcsolása, bármilyen kombinációban. Külső alkalmazás futtatására is lehetőség van probléma észlelése esetén. Kérhető napi státusz e-mail is.

Leállítás
Lehetőség nyílik a számítógép lekapcsolására, hibernálására, mellyel a további problémák és adatvesztés megakadályozohatók. Egyéb riasztási lehetőséggel kombinálva hatékony védelmet nyújt az adatvesztés megelőzésében.

Merevlemez részletes információk
A program feltár és listáz minden információt a merevlemezről, kezdve a revízió számtól az átviteli gyorsítótár (buffer) méretén keresztül a támogatott funkciók listájáig. Kijelzi a támogatott és éppen aktuálisan használt átviteli üzemmódot, mely segíthet felderíteni, hogy az általa és a vezérlő által támogatott maximális sebességen működik-e.

Lemez státusz kijelzés a Sajátgépben
Az éppen aktuális állapot és szabad hely kijelzésre kerül a Sajátgépben és minden más programban, amely az egyes meghajtókat megjeleníti.
Merevlemez egészségi állapot és felhasznált hely kijelzése a merevlemez ikonokon

Információ igény szerint
A Hard Disk Sentinel képes a merevlemez hőmérsékletét és egészségi állapotát kijelezni a rendszer tálcán, státusz ablakban illetve közvetlenül az asztalon is. Grafikonokról visszamenőlegesen leolvasható több érték, például az átlagos és maximális hőmérséklet, korábbi időszakok alatti állapot is.

Teljesítmény
Felügyeli, hogy mennyi adat írás és olvasás történt az egyes merevlemezeken. Az éppen aktuális átviteli sebesség és a becsült maximális átviteli sebesség valamint a lemez kihasználtsági foka (%-ban kifejezve) is kijelzésre kerül.

Partíció információ
A program összesített listában mutatja valamennyi logikai meghajtót, beleértve a cserélhető és távoli (hálózati) meghajtókat is (kivéve az optikai meghajtókat). Gyorsan felmérhető az egyes meghajtókon található szabad és felhasznált hely mértéke, valamint a partíciók egyéb tulajdonságai (többek között a kötetnév, sorozatszám, fájlrendszer).

Akusztika menedzsment
A programból lehetséges bizonyos IDE/S-ATA merevlemezek akusztikai szintjének beállítására is. Magasabb szinten a merevlemez gyorsabb (és hangosabb) lehet, míg a szintet lejjebb véve a lemez halkítható. Egyedülálló funkció: a külső USB-s merevlemezek akusztikai szintje is állítható, amennyiben az USB keret megfelelő USB-ATA híd chip-et tartalmaz.

Atomóra szinkronizáció
Lehetőség van a számítógép órájának atomórához történő szinkronizációjára Network Time Protocol-on keresztül.

 

A próbaverzió innen tölthető le.

 

Verziók összehasonlítása

FunkcióHard Disk Sentinel próbaváltozatHard Disk SentinelHard Disk Sentinel ProfessionalHard Disk Sentinel Enterprise
IDE/S-ATA/SCSI/SAS/USB meghajtók támogatása
igenigenigenigen
Státusz kijelzése a meghajtó ikonokon
igenigenigenigen
Futtatás alkalmazás/szolgáltatás módban
igenigenigenigen
Merevlemez elérési idő, stressz-tesztek
nemigenigenigen
Hardveres ön-tesztek
nemigenigenigen
XML fájl export, fejlesztőknek API
nemigenigenigen
Távoli felügyelet, státusz, riport böngészőből
nemigenigenigen
Testreszabható riport, megjelenés, jelszó
nemigenigenigen
Konfiguráció, statisztika elmentése/visszatöltése
nemigenigenigen
Számos figyelmeztetési lehetőség
nemigenigenigen
Napi állapot e-mail küldése
nemigenigenigen
Gyorsbillentyűk használata
nemigenigenigen
SMART attribútum kalibrálás
nemigenigenigen
Szektorok tartalmának vizsgálata
nemigenigenigen
Teljes felületi analízis, felfrissítés, inicializálás
nemnemigenigen
Időzített adatmentési projektek
nemnemigenigen
Pánik mentés – probléma, meghibásodás esetén
nemnemigenigen
Adatok csomagolása, archiválása
nemnemigenigen
Állományok továbbítása FTP-n / e-mail-en
nemnemigenigen
Automatikus (időzített) merevlemez tesztelés
nemnemigenigen
Merevlemez állapot felügyelete távolról
nemnemnemigen
Merevlemez tesztek, menedzselés távolról
nemnemnemigen
Rendszer-információ, változás ellenőrzés távolról
nemnemnemigen
Globális és független naplók a távoli kliensekhez
nemnemnemigen

 

Cégünk az Hard Disk Sentinel hivatalos viszonteladója.

A termék csak ESD – elektronikus licenc – formájában érhető el. Megvásárláskor a licence kulcsot és a program letöltési linkjét e-mailben kapja meg. Ennek átfutási ideje jellemzően egy munkanap.

Érdekelhetnek még…