DipTrace Starter (300 láb, 2 réteg)

Kérje ajánlatunkat!

Hagyományos felépítésű nyomzatottáramkör-tervező. PCD layout, pattern-szerkesztő, rajzoló, számtalan beépített elektronikai alkatrész layout, munkák elmentése, projektek készítése és bővítési lehetőség jellemzi a programot.

Kategória:
Gyártó:DipTrace

Leírás

Komplett PCB, nyomtatottáramkör-tervező, beépített layout, auto-router, pattern és  komponens-szerkesztővel, valamint adatbázis-modullal rendelkezik. Egyéb beépített lehetőségek: DXF export, lépésről-lépésre tervezés, könnyű kezelhetőség.

Modulok:

  • PCB Elrendezés — PCB tervezés könnyen használható routing eszközökkel, auto-router és auto-placer.
  • Vázlat szerkesztő — Vázlat Capture és exportáló PCB-re vagy Spice-ra.
  • Minta szerkesztő — Segítségével lehetőség van rész nyomatok készítésére.
  • Alkatrész szerkesztő — Lehetővé teszi részek rajzolását és alkatrészek készítését.

A DipTrace a következőket ajánlja:

Könnyen megtanulható felhasználói interfész.
Egy kapcsolási rajz tervezéséhez, egyszerűen válassza ki és helyezze az alkatrészeket a dokumentumra és kapcsolja össze őket drót vagy bus eszközök használatával. Többlapos tervek is kivitelezhetőek. Ezek után válassza ki a menüből “Convert to PCB” a vázlat PCB-re történő átalakításához. Az elrendezés bármikor frissíthető a Vázlatból néhány klikkeléssel. Kiemeléssel segíti a munkát objektumok kialakításánál vagy átszerkesztésénél.

Intelligens elhelyezés és auto-elhelyezés funkciók
Miután a kapcsolási rajzot átkonvertálja PCB elrendezésre, helyezze el a lap keretét és rendezze el az alaktrészeket. Ezek után használja a “placement by list” az integrált áramkörökre/csatlakozókra és auto-elhelyezést más komponensekre, ezek után perceken belül láthatja az eredményt és kezdheti a telepítést.

Könnyen használható útmutató és nagy teljesítményű automatikus telepítés
A DipTrace PCB szoftver tartalmaz egy fejlett automatikus routert, amely képes egy vagy többrétegű táblák telepítésére. Ez elérhető “rip-up and retry’algoritmussal. Az autorouter nagy számban képes megoldani a telepítéseket, mivel visszamenőleg is átnézi a hálózatokat, hogy ezáltal helyet tudjon teremteni kapcsolódásoknak, amik addig nem léteztek. Az intelligens manuális telepítő eszközök lehetőséget teremtenek arra, hogy kialakíthasson és szerkeszthessen nyomvonalakat 90 vagy 45 fokban esetleg limit nélkül. Nem látható via-k esetén használható automatikus vagy manuális telepítés. Bármely méretű tábla elfogadott.

Forma szerinti copper pour
Nagy teljesítményű copper pour rendszer, amely segítségével csökkentheti a gyártás költségeit azáltal, hogy minimálisra csökkenti a szükséges etching solution mennyiségét. Használatához, az egyetlen tennivaló egy réz terület applikálása a táblára a PCB Elrendezés programban és bármely pad vagy nyomvonal, amely a kijelölt területen belülre esik automatikusan körbe lesz véve egy meghatározható nagyságú réssel.A copper pour használatával lehetőség van planes létrehozására valamint pad és viák összekapcsolására (többféle hőmérsékletű típus elfogadott).

Speciális Ellenőrző Funkciók
A kapcsolási rajzok és a PCB tervező modulok nagy számú ellenőrző funkcióval rendelkeznek, hogy segítsék a project pontosságát a tervezés különböző szakaszaiban: Az ERC funkció megmutatja a lehetséges hibákat a Kapcsolási rajz pin kapcsolódásainál meghatározott szabályok alkalmazásával, amely lehetőséget ad a javításra lépésről-lépésre. A DRC funkció ellenőrzi a tervezett objektumok közti hely nagyságát, a nyomvonalak minimális méretét és a furatokat. A hibákat grafikusan jeleníti meg így lehetőség van a helyrehozásukra lépésről-lépésre majd bármely javítás után egy klikkeléssel a DRC-be való visszatérésre. A Net Connectivity Check meghatározza, hogy a PCB-n található hálózatok elektromosan kapcsolódnak e egymáshoz. Ez a funkció nyomvonalakat és copper pour területeket használ a kapcsolódások ellenőrzésére, majd jelentést ad megszakadt vagy összeolvadt hálózatokról az adott terület megjelölésével. A Comparing to Schematic lehetőséget ad, hogy ellenőrízhessük a routed PCB megeggyezik a kapcsolási rajzzal.

Spice Support
DipTrace Schematic vagy Componenet Editor használata meghatározza a spice beállításokat vagy modelleket rendel az alkatrészekhez. Azután exportálja .cir net-listáját a kapcsolási rajznak az LT Spicera vagy más szimulációs szoftverre amely megjelíti a működést.

Import/Export Funkciók
A modul csomagok lehetővé teszik, hogy a kapcsolási rajzokat, elrendezéseket és könyvtárakat más EDA és CAD csomagokkal kicseréljen. A DipTrace SChematic Capture és PCB layout szintén elfogadja az Accel, Allegro, Mentor, PADS, P-CAD, Protel és Tango netlista formátumokat.

Kimeneti formátumok készítése
A DipTrace különböző kimeneti formátumok elfogadására képes. Ezen PCB szoftver használatával előállíthatók N/C Drill fájlok számszerűen kontrollált (N.C.) fúrók és RS-274X Gerber fájlok a táblák előállítókhoz küldéséhez.A vektor funkció lehetővé teszi true-tupe fontok és raster képek exportálását.A DipTrace szintén támogatja a DXF kimenetet.

PCB-k kialakítása milling alkalmazásával
A DipTrace lehetővé teszi szélek polyline-ainak exportálását DXF-be. A DXF fájlok konvertálhatók G-kódba AceConverter-rel (ez ingyenes). A szél exportálása előtt, a pcb elrendezés program DRC funkciója ellenőrzi a designt és megjeleníti a lehetséges hibákat, amennyiben vannak.

Szabványos komponens könyvtárak
A DipTrace csomag tartalmaz komponens és minta könyvtárakat amelyek 50.000+ komponenst tartalmaznak különböző gyártóktól.

Saját könyvtár kialakítása
A Komponens és Minta Szerkesztők lehetővé teszik saját szimbólumok és minták megalkotását.Komplett komponensek kialakításához a Komponens szerkesztő segítségével csak össze kell az adott részeket kapcsolni.

… és még ennél is több!

Forrás: diptrace.hu

A termék csak ESD – elektronikus licenc – formájában érhető el. Megvásárláskor a licence kulcsot és a program letöltési linkjét e-mailben kapja meg. Ennek átfutási ideje jellemzően 2-3 munkanap.

Érdekelhetnek még…